Gezond & Zoet bananencake

Gezond & Zoet Bananencake

Je kent het wel, je koopt bananen en voordat je het weet zijn ze zwart van buiten. Zonde om weg te gooien maar een zwarte schil ziet er ook niet echt appetijtelijk uit.

Not a problem, binnen 15 minuten heb je een overheerlijke cake in de oven staan. Zo makkelijk en goed gekeurd door iemand met een keukenfobie. De bananencake is gluten- en suikervrij en past in een low carb levensstijl.

Ingrediënten

2 of 3 overrijpe bananen
200 gram amandelmeel
2 eieren
Natuurlijke zoetstof Sukrin 3 eetlepels ( je kunt ook voor honing, agavesiroop of Stevia kiezen, hoeveelheid verschilt per product, zelf even proeven)
Baking soda 1 theelepel
Kokosrasp 50 gram
Kokosolie 150 gram
Eiwitshake vanille 28 gram (optioneel)

Daar gaan we dan…
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak twee grote kommen. Een kom gebruik je voor alle droge ingrediënten: amandelmeel, Sukrin, bakin soda, kokosrasp en eiwitshake. In de andere kom alle natte ingrediënten: bananen, eieren en kokosolie.

Kokosolie laat je op een laag vuurtje smelten. Prak de bananen.
Als alles in de twee kommen zit voeg je het al roerend samen.

Vervolgens pak je een standaard cakevorm, doe er bakpapier in. Lukt dit niet? Maak het bakpapier nat en wring het goed uit en leg het in de vorm.
Oven op 180 graden, baktijd 40-45 minuten.
Check altijd nog even met een sateprikker of de cake van binnen niet ‘nat’ is.

You slice that cake up and enjoy. Or like my french friends say: Bon appetit.

Glutenvrij, suikervrij, low carb= verantwoord en gezond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s