Voor alle fashion victims en fashion haters

Anna Wintour Vogue Blessing Religion Cover Jesus Missionary Madonna Art Fashion Luxury Portrait Cartoon Satire Illustration Humor Chic by aleXsandro Palombo

Image by: aleXsandro Palombo

 

De broek die je nu aan hebt, de schoenen waar je vandaag mee weg loopt of de kleur van je trui. Zelf uitgekozen? Ja? Guess again. Het is voor jou uitgezocht hoogstwaarschijnlijk een tijd geleden door de modemaffia. Waarschijnlijk heeft dit plaats gevonden in het gebouw van Condé Nast Publications, department: Vogue. Misschien heeft Anna Wintour herself een ‘go’ gegeven voor jouw hele outfit. HUH?!? Read on doll.

Want is fashion net zoals het concept ‘The Circle of life’ wat vader Mufasa aan kleine Simba uitlegt? Are we all connected in great circle of fashion? Watch & learn:

Roept jouw moeder/tante/of iemand anders uit de vorige generatie ook wel eens: ” Dit model broek van nu was in mijn tijd ook helemaal in”? Circle of life dus. Fashion bereikt iedereen, de één doet er alleen wat langer over dan een ander.

Grote designers ploeteren om hun show op de catwalk tijdens Fashion Week wereldwijd een succes te maken. Maar de stukken die op dat moment te zien zijn, zijn eigenlijk pas een succes als je het een jaar of misschien later in het straatbeeld ziet.

Maar hoe komen deze stukken in het straatbeeld? Mijn eigen visie deel ik met je.

We kunnen nu van Chanel tot C&A gaan. Want ongetwijfeld hangt er een kledingstuk of ligt er iets in de koopjeshoek ergens in een C&A winkel wat geboren is uit inspiratie voor een Chanel stuk. Verklaar je mij voor gek? Meryl Streep als the devil legt het je haarfijn uit in ‘The devil wears Prada’.

 

 

Ik kon helaas geen kwaliteit filmpje van de scene vinden. Na lang zoeken is dit het beste resultaat.

Deze scene heeft mij jaren geleden aan het denken gezet. Is het echt zo dat een groep selecte mensen die voor modebijbel Vogue werken kledingstukken van designers maken of kraken? En bepaalt dat vervolgens het straatbeeld? Ik geloof erin.
Ik mag stellen dat niet per definitie de designers zelf alleen verantwoordelijk zijn voor trends in fashion, Vogue heeft hier een groter aandeel in.

Het negligé jurkje, Louis Vuitton summer dress ’13  vind je nu, een jaar later, in de winkels. Het jurkje is nu toegankelijk voor het groter publiek. Victoria Beckham liep er vrijwel direct in. Of course she did. Een jaar later zijn we haar kwijt in een nogal ruim vallend, soort van home relax fit jurk. Zullen wij dit volgend jaar aantrekken?

VB 2013 2013

VB 2014 2014

Zelfs HEMA heeft de look-a-like Birkin Bag van Hermès verkocht. En drie jaar geleden kregen we een lachkick als we dachten aan denim on denim, omdat we hier aan moesten denken:

Funny-80s-Denim

En toch is deze trend een hit geworden.

Denim on denim

Denim on denim

Hetzelfde met faux fur, imitatieleer en de kleur nude. Ook al heb je niks met fashion, kleding, accessoires, schoenen en tassen ook jij bent een fashion victim. Dus roep niet zo maar dat je niks met fashion en trends hebt, want je doet gewoon mee. Dat wat jij aan kleding hebt is ergens op gebaseerd, is iemand z’n keus geweest om het een succes te laten worden. Confronterend hè.

Advertenties

2 thoughts on “Voor alle fashion victims en fashion haters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s