Boys vs Girls

Boy vs Girls

Het verschil tussen man en vrouw, it’s like a never ending story. Er zijn talloze boeken over geschreven, er is veel onderzoek naar gedaan en de discussies tussen man en vrouw blijven bestaan. Het verschil zit in het brein, het mannen brein is groter maar minder actief (points finger and laughs). Vrouwen voelen meer pijn en zijn gevoeliger voor aanrakingen, zo is het geregeld in ons brein.

Tenminste als ik neuropsychiater Louann Brizendine mag geloven. Het zou ons vrouwen een stuk makkelijker afgaan als we rekening houden met hoe verschillend mannen en vrouwen denken.
Zelf heb ik al een hele tijd geleden geaccepteerd dat mannen anders communiceren, anders denken en anders reageren. Dat maakt mijn relatie makkelijker want ik begrijp immers hoe hij denkt. Wil je huilen? Bel een vriendin, want je vriend/man/ lover kan het misschien voor 10 minuten (max) handelen maar zijn brein denkt alleen maar: WOMAN get a hold over yourself!! Ik wil niet zeggen dat je niet met je issues terecht kunt bij je man, integendeel, maar bij een issue denkt hij kort en krachtig, huilt niet met je mee en praat hij er echt niet lang over door.

Als een true Friends addict is dit wel de perfecte scene voor deze blogpost, 3:16 maar zo de moeite waard!

Alle vrouwen die een relatie met een man, hebben ergeren zich aan precies dezelfde issues. Als je ooit een vrouw hoort zeggen dat haar man perfectie is, dat hij net een snoepje is, hij en zij helemaal geen ruzie hebben om de eeuwenoude punten waar man en vrouw gewoon in verschillen, shoot her down, het gras is echt niet groener bij haar.

Face it, boys will be boys, accepteer en leer er mee leven en als je op het punt komt dat je zijn denkwijze begrijpt dan is het je maatje.

Verschil in taal

women-and-men-english
Beeld: Verybadfrog.com

Grappig is dat je het verschil tussen meisjes en jongens op vroege leeftijd al ziet. In huis met een dochter (kleuter) en een jongen (dreumes) zie ik het oerinstinct en het verschil in brein van een vrouw en de man al duidelijk.

Als je dochter valt, dan huilt ze lang door en zal ze het elke dag, twee weken lang het er over hebben. Net als volwassen vrouwen in het leven, er gebeurt iets ergs en jaren later voelen we de pijn nog.
Als je zoon valt dan staat hij op. Niks aan de hand. Net als volwassen mannen. Zij gaan gewoon door.

Het mag duidelijk zijn. Mannen maken het zich makkelijk in het leven, mannen vinden niet alleen makkelijker hun weg, maar zien ze gevaar ook veel sneller aankomen, helaas dames ook dit staat vast.  Wij vrouwen maken het ons moeilijk daar waar het vooral niet nodig is. Wil je een makkelijker leven met een man, nee correctie, wil je gewoon een makkelijker leven? Denk dan net als een man.

Enne een gemiddeld brein weegt ongeveer 1,36 kilogram, dat ga ik zo van mijn gewicht aftrekken voortaan.

boys girls

Advertenties

One thought on “Boys vs Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s