Health: 3 manieren om wel water te drinken -skinny-detox-refreshing

Detox komkommer, citroen munt infusie Daily Cup of BlaBlaBla

Dat water drinken goed voor ons is weten we. Maar het blijft voor velen moeilijk om minimaal 1,5 liter water per dag  te drinken. Ik heb drie hele makkelijke skinny-detox water recepten. Super fris en zo anders dan alleen water. Zelfs de water-hater gaat dit lekker vinden. Easy peasy en snel! Heerlijk als het warm weer is.

Als ik mijn kopjes koffie en thee meereken dan kom ik wel aan de 1,5 liter water per dag, anders echt niet. Water is zo belangrijk voor het lichaam. Ook beautywise is water een must. Een stralende huid krijg je niet door er dure crème op te smeren maar juist door genoeg water te drinken. Maar water alleen is gewoon zo saai. We blijven puur en houden alle goede eigenschappen van water maar voegen er een gezonde infusie aan toe. Hier drie hele makkelijke en snelle recepten.

Detox Water Angela
Angela kwam laatst met een flesje heerlijk water aan, ik proefde ervan en was verkocht. Bovenstaand foto is van Angela, thanks doll.

Halve komkommer
1 Citroen
Blaadjes munt

Gebruik een kan waar 1,5 liter water in gaat. Snij de komkommer in schijfjes. Snij vervolgens de citroen in schijfjes en pak een handjevol muntblaadjes. Vul de kan met water en gooi de ingrediënten erbij. Laat dit minimaal 4 uur, het liefst een nachtje, in de koelkast staan. Je zult versteld staan van het frisse water wat je proeft. Het is zo anders dan water en je drinkt het snel weg.

Dit receptje heeft een general detox werking. Denk aan een flat belly is goed voor de spijsvertering en de citroen geeft je een boost aan energie. En laten we natuurlijk alle voordelen van water niet vergeten.

Aardbei Basilicum
Wat ook een heerlijke frisse infusie geeft aan water zijn aardbeien en basilicum. Aarbei Basilicum Water

10 aardbeien
5 basilicum blaadjes

Snij de aardbeien in dunne plakjes. Snij de blaadjes basilicum in vieren. Vul de kan met water en leg de schijfjes aardbeien en de gesneden blaadjes basilicum erin. Ook dit zet je minimaal 4 uur in de koelkast.

Basilicum is een krachtig groen plantje met heel veel goede eigenschappen.

Citroen Water
Bekend classic receptje, blijft heerlijk verfrissend. Citroen bevat vitamine A en C,  helpt de huid en brengt je naar een higher energy level.
Je hebt 1 citroen nodig, snij deze in schijfjes en leg de schijfjes in 1,5 liter water. Dit laat je minimaal 4 uur rusten in de koelkast.

Voor bovenstaande recepten geldt de regel hoe langer je het laat inwerken hoe meer smaak het water krijgt. Is de kan met water op? Gooi niet meteen de restanten weg maar schenk er weer water bij dit zou nog voldoende smaak moeten geven aan een nieuwe lading.

 

Beeld Aardbei Basilicum via dashofeast.com

 

Advertenties

6 thoughts on “Health: 3 manieren om wel water te drinken -skinny-detox-refreshing

  1. Oh wat heerlijk!! Helemaal met dit warme weer. Ik heb inmiddels een vlesje (nee, geen spelfout, kijk maar op vlesje.nl) in de koelkast staan met muntblaadjes. Handig om morgen mee te nemen naar het werk.
    Die met aardbeien ga ik ook zeker proberen! Tnx voor de tip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s