Life: Same shit different day: de sleur

20140617-230227-82947475.jpg

Het maakt niet uit wie je bent, hoe je momenteel in het leven staat, of je nu rijk of platzak bent, alleen of getrouwd, met of zonder kinderen. Niemand ontkomt aan de SLEUR! Het moment dat je leven even geen betekenis heeft. Je bent niet ongelukkig maar zeker ook niet gelukkig.
Het moment dat je denkt: is dit het nu?!?

Meestal breekt dit moment aan als alles gewoon en normaal gaat, als er even niks nieuws of spannends staat te gebeuren. Een troost, iedereen kan hier last van hebben. Idealiseer een ander met zijn of haar leven niet. Het gras ziet er altijd groener uit bij de buurman.

In deze Westerse maatschappij gaat alles snel en moet alles snel gaan. Stilstaan zien wij als achteruitgang. Maar is dit ook echt zo? Waarom kunnen we niet genieten tijdens een ‘rustmoment’? Moeten we keer op keer successen boeken? Iets bereiken? Onszelf of een ander overtreffen? Meedoen met de normen van de maatschappij? Mijn antwoord is CAPS to the LOCK NEE!

Maar wat te doen als je midden in een sleur zit? Bij een dieptepunt tijdens je sleur kun je je, nu wil ik het woord neerslachtig eigenlijk niet gebruiken (maar doe het toch), voelen.
Doorbraak! Doorbreek de sleur. Ga zitten, adem in adem uit. Count your blessings al zijn het maar een paar. De enige die jou tegen zit te werken ben jij zelf. Go haunt her down, neerhalen die handel. Je moet inzien dat jouw leven wel betekenis heeft.

Een bezoek aan de kapper of ‘leeg’ shoppen heeft vaak geen zin als je in een sleur zit. Tenzij een nieuw kapsel of dat ene jasje jou betekenis geeft.
Het gaat erom dat je je leven betekenis geeft, iets praktisch doet en het effect bereikt dat je nuttig bent geweest. Begin met praktische en makkelijke zaken.
Is het huis of de inrichting juist de bron van kwaadheid? Verander je setting, draai de boel om. Google op Feng Shui voor het huis en je komt honderden tips tegen.

Haal je hier echt niets uit? Dan kun je misschien gaan sporten. Na wat beweging voel je je voldaan, moe en ben je goed bezig voor je gezondheid. Dit geeft betekenis.

Zit je in een sleur op werk? Dit vraagt om een uitdaging. Vraag een opleiding of cursus aan bij je baas, kies voor een uitdaging. Of ga voor ‘the fear’, deze is extreem, zeg je baan op. Dit laatste zal je aanvoelen als ‘peper in je reet’. Maar je weet dan wel wat je te doen staat en je geeft je carrière een nieuwe betekenis.

En wat echt helpt, believe it or not, een neplach. Ja lieve mensen, probeer het. Ga nep lachen en je zult zien dat je brein hier aan mee gaat doen. Je voelt je beter en bent vrolijker.

Schijnbeweging? Compleet negeren? Wat doe jij als je er midden in zit?

20140618-081519-29719578.jpg

Advertenties

2 thoughts on “Life: Same shit different day: de sleur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s